Tisdag, 30 maj 2023,kl. 18.30: Författarkväll om Göteborgs gröna rum

Alléerna, lekplatserna, havsbaden, bostadsgårdarna, älvstranden, kolonilotterna, naturområdena, promenaderna och favoritparken. Alla är de delar i den gröna staden, den som växer och förändras med åren och årstiderna. Boken ”Parkerna, Trädgårdarna, Landskapet – 500 gröna år i Göteborg” berättar den 400-åriga historien om Göteborgs gröna rum: om visionärerna som planterade träden för hundratals år sedan för att vi ska kunna promenera under dem idag. Om staden som reste sig ur vattnet och fick hjälp av nederländska ingenjörer för att flyta. Om lediga dagar i Hisingsparkens grönska eller bland hundratals arter i Världens park samt om en stad som måste skötas och vårdas, förändras och förädlas, utvecklas och värnas. Kanske är det gröna det värdefullaste i alla städer och det här är berättelsen om det.

Journalisten Dan Hallemar samtalar med stadsträdgårdsmästare Johan Rehngren om historien bakom Göteborgs parker och trädgårdar och hur de sköts i dag, och om utställningen 400 gröna år i Göteborg som har premiär den 2 juni. Stadsarkitekten Björn Siesjö deltar i samtalet.

Boken har precis kommit från tryckeriet, i tid till 402 års jubileum – så passa på att komma till den första författarkvällen om den. Men vänligen anmäl dig i butiken eller på info©pocketmedmera.se eftersom vi endast har ett begränsat antal platser. 50 kr inträde!

Varmt välkommen!