Torsdag, 4 april 2023, kl. 17.00: Författareftermiddag med Ebba Witt-Brattström

Moa och Harry Martinson var under 1900-talet Sveriges mest kända och lästa författarpar. Den feministiska arbetarskribenten Moa och den lungsjuke luffarpoeten Harry träffades 1927, flyttade ihop 1928, gifte sig kort därpå och skildes med buller och bång 1940. I Moas torp på Södertörn skrev de totalt 19 böcker, varav flera har blivit moderna klassiker

”Vi drabbade samman med våra ödens hela bredd” är Ebba Witt-Brattströms dubbelbiografi över paret Martinson. Det är också en berättelse från kulturens skilda kretslopp: folklitteratur mot höglitteratur. Efter skilsmässan blev Moa folkmoder och bästsäljare, medan Harry 1949 valdes in i Svenska Akademien och fick Nobelpriset 1974. I litteratur-historien har Moa hamnat i Harrys skugga, men i boken framträder de bägge i helfigur, bundna till varandra i passion och litteratur.

Vi är glada att Ebba Witt-Brattström, som disputerade 1988 på avhandlingen ”Moa Martinson: skrift och drift i trettiotalet”, har möjlighet att komma till oss för att presentera biografin om både Moa och Harry.

Kom och lyssna! Eftersom vi har ett begränsat antal platser så ber vi dig vänligen om anmälan på info@pocketmedmera.se eller i butiken. Inget inträde!