Torsdag, 21 november, kl. 18.30: Författarkväll med Karin Smirnoff

Karin Smirnoff är journalist i grunden men tröttnade på yrket och köpte istället en träfabrik. Efter några år längtade hon tillbaka till skrivandet och sökte till Lunds universitets författarskola med det som skulle komma att bli hennes debut: ”Jag for ner till bror”, en bok som blev augustprisnominerad 2018. Romanen handlar om Janakippo som flyttar till sin tvillingbror i Smalånger för att rädda honom ifrån att supa ihjäl sig. Omständigheterna gör att hon stannar kvar. Uppföljaren ”Vi for upp med mor” handlar om moderns sista önskemål. Hon vill bli begravd i sin hemby Kukkojärvi, en ort som domineras av en sekt. Janakippos bror övertygas om att bli medlem vilket sätter syskonens relation på spel.  

Böckerna är speciella, inne bara innehållsmässigt utan även språkligt. Med sin skickliga särpräglade stil beskriver författaren livet i glesbygden samt bekymrar sig över människornas vanor och beteenden.

Nu – äntligen – kommer Karin Smirnoff till oss. Hon berättar om sina utgivna böcker och – kanske – även om den tredje ”Sen for jag hem” som släpps i april nästa år.  

Varmt välkommen! Vänligen anmäl dig senast onsdag, 20 november.

30 kr inträde!