LOHRS LÄSEKLUBB 2021-2022
Lohrs Läseklubb 2021-2022 börjar 1 september men som vanligt tjuvstartar vi efter midsommar med 10 böcker.
Se sommarlistan här:
SOMMARBÖCKER
LOHRS LÄSEKLUBB 2021-2022
Lohrs Läseklubb 2021-2022 börjar 1 september men som vanligt tjuvstartar vi med 10 böcker under sommaren.
Under hela läsåret kan du sedan låna och läsa sammanlagt ca. 70 böcker – skönlitteratur, fakta, biografier, spänningsromaner, svenska och utländska författare, allvar och underhållning, kända och okända skribenter samt Augustpristagaren och Nobelpristagaren i litteratur. Sommarens böcker finns förstås kvar under hela året.
Priset: 400 kr för ett läsår. Som tack får du 15 % rabatt på det ordinarie boksortimentet samt får behålla en bok när du avslutar läsåret.
Välkommen att vara med!
SKÖNLITTERATUR
- Lars Andersson: Nu
En underhållande roman som porträtterar dagens livssituation. Boken handlar om kulturarbetaren Sten Wadh, som i Coronas tid bor i ett ärvt hus långt ifrån sin arbetsplats på universitetet. Lugnet störs genom en person med namn Nu Bergdahl, som hör av sig med frågor kring ett uppsatsarbete.
- Marie Hermanson: Pestön
Göteborg 1925: I sin fristående fortsättning av ”Den stora utställningen” berättar författaren om en död man som har bärgats ur vattnet. Den okände mannen leder överkonstapeln Nils Gunnarsson på en jakt, först till stadens finare kretsar och senare till den beryktade Pestön.
- András Forgach: Modersakter
Den ungerske författaren András Forgách tecknar en bild av sin mor, som har varit informatör åt den kommunistiska Kádár-regimen. Han är i medelåldern när han får reda på att hon lämnade uppgifter om vänner och bekanta, men också om den egna familjen, inklusive barnen.
- Hiromi Karakawi: Senseis portfölj
Den japanska författaren erbjuder sina läsare en charmig och stillsam berättelse om ett möte mellan två ensamma människor i Tokyo: kontorsarbetaren Tsukiko och hennes 30 år äldre före detta lärare. De träffas oftare och oftare och bandet mellan dem blir allt starkare.
- Ildikó Márky: Det förflutna är ett annat land
Författaren minns tydligt sin uppväxt under 1940- och 50-talet i Ungern. Det är en berättelse om komplicerade familjeförhållanden med en frånvarande far, en kämpande mor och ett liv under politiskt förtryck, men även om livets positiva sidor, allt skildrat i fin prosa.
- Daniel Pedersen: Öppet vatten
Livet och döden hänger ihop. Någon vecka innan hans dotter ska födas försvinner berättarens far. Snart står det klart att han har drunknat i en älv. I poetiska ord skildras filosofiskt en lång vår i väntan på att fadern ska återfinnas men även en tid som fylls av den nyfödda dotterns närhet.
- Fiona Valpy. Sömmerskans gåva
En gripande roman som utspelar sig i Paris 1940 när staden är ockuperad av nazisterna. Tre sömmerskor, Claire, Mireille och Vivienne, ansluter sig till motståndsrörelsen och hamnar i farliga situationer. Till dagens Paris anländer Claires barnbarn för att ta reda på vad som har hänt mormor. Hon upptäcker den dramatiska sanningen om sin familjs mörka historia.
.
SPÄNNINGSROMANER
- Jennie Lundgren & Ulrika Lindgren Lindmark: Där isarna råmar
Snön tinar och djupt inne i de norrbottniska skogarna hittas en cykel, som visar sig tillhöra en pojke vars försvinnande har förbryllat polisen. Samtidigt försiggår en brottslig verksamhet i den glest befolkade bygden. Nina bor med sin moster och sin allvarligt sjuka mamma i en liten by. Framtiden är oviss, och mosterns vänner är farliga vänner.
- Richard Osman: Torsdagsmordklubben
Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron, alla ca. 80 år gamla, bor på ett luxuöst äldreboende på den idylliska engelska landsbygden. På torsdagarna träffas de och ägnar sig åt att efter bästa förmåga lösa ännu olösta brott. När ett mordfall blir verklighet och lik dyker upp på de mest oväntade platser ställs Torsdagsmordklubbens mod och kreativitet på sin spets. De bestämmer sig omedelbart för att hitta mördaren och lösa den kniviga mordgåtan.
HISTORIA
- Margareta Beckman: Det låg ett skimmer över Gustavs dagar
Hedvig Elisabet Charlotta kom till Sverige för att gifta sig med kungens bror, hertig Karl, när hon var 15 år gammal, och hon slutade sina dagar 1818 som drottning av både Sverige och Norge. Under hela denna tid antecknade hon vad hon såg, hörde och upplevde i en hemlig dagbok som omfattar över 7 000 tättskrivna sidor.
—————————————————————————————–
FÄRDIG HÖSTLISTA I AUGUSTI
I slutet av augusti får du en färdig höstlista, där även sommarens böcker ingår. Under hela läsåret kan du sedan låna och läsa sammanlagt ca. 70 böcker – skönlitteratur, fakta, biografier, spänningsromaner, svenska och utländska författare, allvar och underhållning, kända och okända skribenter samt Augustpristagaren och Nobelpristagaren i litteratur.
Priset: 400 kr för ett läsår. Som tack får du 15 % rabatt på det ordinarie boksortimentet samt får behålla en bok när du avsluter läsåret.
Välkommen att vara med!