Torsdag, 26 oktober 2023, kl. 18.30: Författarkväll med Anders Teglund

Vid en gejmingdator i en etta i Södertälje sitter Dennis och styr över cykelbud i en chatt. Han är ”dispatcher” på Foodora och har till uppgift att driva på de bud som är för långsamma eller ber om raster, allt för att hålla igång flödet. Ibland tycker han synd om buden, lika ofta blir han irriterad på dem och kallar dem slöa. Han ser sig själv som historiens slavdrivare, klämd mellan buden nedanför honom och ledningen ovanför honom. Avskydd från båda håll.

Anders Teglunds nya roman ”Slavdrivaren” – uppföljaren till ”Cykelbudet” – skildrar en annars osynlig del av gigekonomin. Han väver samman Dennis arbetsdag med beskrivningar av slavdrivarens position genom tiderna. Från Malinche, slavflickan som tolkade åt Cortés, till Josiah Henson som höll i piskan men som inte ville slå, till Frederick Taylor som gjorde fabriksarbetare till robotar och mellanhanden som hämtar kobolt av tvångsarbetare i dagens Kongo.

Det är en mörk berättelse om ett samhälle med allt större segregation, där bekvämligheten hos dem som har det bra går före villkoren för dem som inte har.

Det blir en spännande kväll så kom gärna men eftersom vi har ett begränsat antal platser så ber vi dig vänligen om anmälan på info@pocketmedmera.se eller i butiken. 50 kr inträde!