Torsdag, 15 februari 2024, kl. 18.30: Författarkväll med Carmen Riera

Carmen Riera är en katalanskspråkig författare och professor i spansk litteratur som nu bjuds till Sverige av Instituto Cervantes för att tala om sin roman ”Halva själen”. Romanen handlar om funderingen: Vem var egentligen min far? Berättaren undrar över det efter att ha fått en bunt kärleksbrev som hennes mor skrivit till sin älskare på 1950-talet. Kanske är berättaren inte dotter till den välbärgade Francoanhängare hon kallat sin far utan till en berömd författare i Frankrike, dit modern ofta reste. Men vad gjorde hennes mor egentligen där? Stödde hon i hemlighet den spanska motståndskampen, eller var hon i själva verket spion för Francoregimen?

Lyssna gärna för att veta mer! Vi passar på och bjuder Carmen Riera även till oss när hon besöker Stockholm och Göteborg. Samtalet sker på spanska men förläggaren Ellinor Broman översätter för oss. Missa inte detta unika tillfälle!

Eftersom vi har ett begränsat antal platser så ber vi dig vänligen att anmäla dig på info@pocketmedmera.se. Välkommen! Inget inträde!