Tisdag, 18 april 2023, kl. 18.30: Författarkväll med Margareta Lindholm

Maria bor kvar i föräldrahemmet och är sedan en tid ensam ansvarig för familjens arrende, inte minst för gammelskogen där hon känner, älskar och värnar om varje träd och sten. Hon lever på ett slags undantag, utanför tiden och samhället, jobbar hårt men finner stor styrka och frihet i det liv hon valt. Samtidigt gör sig världen utanför påmind i kommunens åtstramningar och skogsägarnas krav på lönsamhet. När hennes tvillingbror återvänder hem efter många års vistelse på mentalsjukhus förändras vardagen och syskonens relation måste finna sin plats. 

Romanen ”Syskonen” av Margareta Lindholm är en hyllning till skönheten och skörheten i människan och i naturen: en arbetarskildring som utspelar sig i  glesbygden.

Berättelsen är enkel men har dramatiska undertoner. Den handlar om kärlek och närhet som på ett sätt också binder oss fast. Språket är sparsmakat, ljust och nästan meditativt.

Hör författaren berätta om sin nya roman. Varmt välkommen!

Eftersom vi har ett begränsat antal platser så ber vi dig vänligen om anmälan på info@pocketmedmera.se eller i butiken. 50 kr inträde!