Tisdag, 14 maj 2024, kl. 18.30: Författarkväll med Johan Hilton

Gunilla Kindstrand kallar Johan Hiltons bok ”Den siste teaterdirektören” för både ett lärostycke och en tragedi; Ingrid Elam uppmärksammar de många bottnar och det vackra språket; medier intervjuar författaren och lovordar boken om Benny Fredriksson.

Nu kommer Johan Hilton till oss för att berätta mer om mannen som förändrade Stadsteatern. Han lyckades att omskapa en av Sveriges ledande kulturinstitutioner och anpassa den till en ny tid samt förfogade över en betydande del av huvudstadens kulturanslag.

Boken skildrar genom hundratals intervjuer drevets utveckling under hösten 2017 parallellt med berättelsen om Benny Fredrikssons liv och verk. Anhöriga, kollegor, fränder, meningsmotståndare och uppdragsgivare uttalar sig om honom.

Från uppväxten i en arbetarfamilj i Midsommarkransen, till en av Sveriges tyngsta poster i kulturoffentligheten. I den resan ryms inte bara ett fascinerande människoöde – Fredriksson saknade både gymnasieexamen och universitetspoäng och var på nästan alla plan en autodidakt – utan också en samhällsskildring, klasskildring och kulturskildring.

Missa inte detta! Eftersom vi har ett begränsat antal platser så ber vi dig vänligen om anmälan på info@pocketmedmera.se eller i butiken. Varmt välkommen! 50 kr inträde!