Onsdag, 30 augusti 2023, kl. 18.30: Författarkväll med Johan Werkmäster

Författaren Johan Werkmäster, en flitig resenär och reseskildrare, berättar i sin nya bok ”De tysta hotellen” om boenden han har besökt i olika delar av världen:  Frankrike, Spanien och Polen men också i Tyskland, Grekland samt ytterligare ett antal länder.

Hotellen har ofta en händelserik historia. Hôtel Chevillon i Grez-sur-Loing var favorit hos nordiska konstnärer vid förra sekelskiftet. På ett pensionat i franska Centralmassivet bodde den lungsjuke Albert Camus när han skrev boken Pesten. Hotel Europa i Belfast kallades på 1970-talet för världens mest bombade hotell. Michael Jackson anlände i privatjet till Warszawa och ville köpa Hotel Bristol. På Albergo Campo Imperatore i Italien hölls Mussolini gömd innan han fritogs av tyska fallskärmssoldater.

När Coronapandemin förhindrade allt resande valde Johan Werkmäster att promenera runt i hemstaden Göteborg och försökte att betrakta den ur nya perspektiv. Berättelserna om världens hotell interfolieras av skildringar av dessa vandringar i Göteborg med omnejd.

Lyssna gärna, det blir en spännande kväll!

Eftersom vi har ett begränsat antal platser så ber vi dig vänligen om anmälan på info@pocketmedmera.se eller i butiken. 50 kr inträde!