Onsdag, 22 januari 2020, kl. 18.30: En kväll om Göteborgs-Posten

Nyfiken på Göteborgs-Postens historia?  Kom till bokhandeln den 22 januari. Några av de 39 journalister som har skrivit boken ”Göteborgs-Posten inifrån” berättar då om sina år, erfarenheter och minnen från tidningshuset. Resultatet är en salig blandning av avslöjanden, händelser och människor.

Våren 2016 är Stampenkoncernens skuldberg en bra bit över en miljard kronor. Konkurs är nära till hands. Men Stampen klarar sig med rekonstruktion.

1926, hade en annan Hjörne inte heller det så lätt med finanserna. Men farfar Harry Hjörne lyckades genom hårt arbete och smarta idéer att rädda Göteborgs-Posten från nedläggning och på sikt göra den till en av landets största och mest lönsamma morgontidningar.

År 2016 är Peter Hjörnes kompanjon i de våghalsiga affärerna, Tomas Brunegård, långt borta från hetluften. Redan 2014 har Brunegård tjänat så mycket pengar genom Stampen att han inte längre behöver bekymra sig om brödfödan. Men frågan är om han verkligen var nöjd med sina 90 miljoner för nio GP-år? Peter och Tomas och deras affärer blir ett naturligt samtalsämne i Stampenkretsar.

Vänligen anmäl dig senast den 21 januari, inträde 30 kr!