Onsdag, 13 december 2023, kl. 18.30: Baka surdegsbröd med Kenny Jakobsson

Bagaren Kenny Jakobsson uppmanar alla att lära sig att baka surdegsbröd. Man kommer inte att ångra sig. ”Kan jag så kan du!” låter hans hoppfulla uppmaning. Kenny började själv som hemmabagare och visade upp sina framgångar på Youtube. Nu driver han på heltid ett populärt mikrobageri i sitt ombyggda garage på tomten i Kullavik

På onsdag, 13 december, kommer Kenny Jakobsson till oss för att presentera sin bok ”Surdegsbröd för alla”där han guidar igenom alla steg som krävs för att sätta igång en surdeg, baka sina första bröd och utvecklas som hemmabagare. Boken innehåller 56 recept, allt från enklare bröd med färre ingredienser till mer avancerade fullmatade med innehåll. Baguetter på ölandsvete, vörtbröd med stout och matigt bröd med cheddar och jalapeño samt många fler. Även recept på kanelbullar ingår liksom tips på att tillverka bullskorpor, krutonger och ströbröd av rester.

Eftersom vi har ett begränsat utrymme så behöver vi be om din bindande anmälan på info@pocketmedmera.se eller i butiken. Inget inträde.

Varmt välkommen på Luciakvällen!