Måndag, 22 april 2024, kl. 18.30: Författarkväll med Leif Fredén

Nu är fortsättning till ”Små göteborgska kuriositeter” här. I Göteborg finns det nämligen fler märkvärdigheter än man kan ana. Leif Fredéns nya bok ”65 nya göteborgska kuriositeter” innehåller udda sevärdheter och berättelser om Göteborgs historia. Boken är geografiskt indelad i Innerstaden, Norr, Öster, Söder och Väster. Den innehåller också en karta med kuriositeterna inprickade.

Här finns sevärdheter som Djävulen på Linnégatan, som fastighetsägaren i huset mittemot Oscar II:s lägenhet lät hugga ut för att det skulle vara det första kungen såg när han drog upp sin rullgardin efter nattens övningar med diverse dambesök. Värd ett besök är Friedländerska kyrkogården, ett privat gravområde med endast 20 gravar. Författaren nämner även AB Hemtrefnad i Vasastan, det nationalromantiska borgliknande huset som byggdes 1913 åt ensamstående kvinnor, med alla bekvämligheter, restaurang och där städ- och tvätthjälp ingick.

Eftersom vi endast har ett begränsat utrymme så ber vi vänligen om din anmälan på info@pocketmermera.se eller i bokhandeln. 50 kr inträde! Varmt välkommen!

Håll utskick! Den 18 maj genomför Leif Fredén även en vandring för intresserade.