Lördag, 7 december 2019, kl. 15-17: Celia Dackenberg på besök

För två år sedan njöt Hemslöjdens tidigare chefredaktör Celia Dackenberg av stor framgång med sin populära bok ”Kulturkoftor”. Nu har hennes nya bok ”Lånat, sparat, ärvt & nytt” kommit ut.

Den riktar sig egentligen till barn, men mönstren går alldeles utmärkt att anpassa till vuxenstorlek. Så alla kan få rikligt med inspiration. Celia Dackenberg skriver personligt om stickningens mysterier och glädjeämnen, om minnen och om barnkläder genom tiderna. Texterna följer nyfiket olika kulturhistoriska stickspår och varvas med stickbeskrivningar – traditionella plagg, omtolkade klassiker och helt nya modeller – alla med sin egen berättelse och med inspirerande fotografier av Stellan Herner.

Här finns värmande vantar och sockor, sköna yllebyxor, en dekorativ krage, busiga tröjor och trygga koftor. Inspirationen hämtar hon i alltifrån ett västerbottniskt fälltäcke till skolslöjdens första stickuppgift eller ett bortglömt favoritplagg på en vind.

Den 7e december kommer Celia Dackenberg till oss, berättar om boken och visar plagg. Välkommen att vara med, även som icke-stickare kommer du att njuta.

Inträde: 100 kr inkl. fika! Vänligen anmäl dig senast den 5e december!