Fotoutställning av Hillevi Nagel

9-21 maj 2022

I samband med utgivningen av hennes bok ”Mörkerseende” visar Hillevi Nagel sina bilder på vårt loft. Hon förklarar:

Jag ser och jag fotograferar. Bilder kommer till mig både på dagen och under natten. Fotograferingen hjälper mig att vara närvarande i nuet och i kontakt med mitt omedvetna. Vad är det jag ser när jag är ute och går med min kamera och varför?

Jag tror inte att det är en slump vad man lägger märke till, på samma sätt som det finns orsaker till de bilder som uppstår i drömmar. Vi ser men inte samma och inte på samma sätt.

Titeln anspelar både på förmågan att se i mörkret men också att se mörkt på tillvaron. Jag har samlat bilder och drömmar under flera år. Att sammanställa dem till en bok har samtidigt varit en process att bearbeta en negativ självbild och kreativ låsning. Boken är indelad i ord hämtade från mörkrumsterminologin. Samtidigt som de är poetiskt laddade ger de associationer till mentala tillstånd.

Ta gärna en titt på utställningen och i boken. Vill du veta mer så är Hillevi på plats på torsdag, 12 maj, från kl 17 för att officiellt inviga utställningen.