Lohrs läseklubb

Läseklubben 2018-2019

Välkommen till vår läseklubb 2018-2019. T. o. m. 31 augusti 2019 kan du låna och läsa sammanlagt ca. 70 böcker – skönlitteratur, fakta, biografier, kriminalromaner, svenska och utländska författare från stora och små förlag –  allvar och underhållning, kända och okända skribenter samt Augustpristagaren. Priset: 399 kr för ett läsår.

Som tack får du 15 % rabatt på det ordinarie boksortimentet samt får behålla en bok när du avslutar läsåret. Välkommen att vara med!

Nedan ser du Läseklubbens lista som pdf.

Lohrs läseklubb vårlista 2019

Lohrs läseklubb höstlista 2018-2019

Som vanligt tjuvstartar vi med den nya Läseklubben 2019-2020 redan nu efter midsommar. Här kan du läsa om de 10 böckerna som finns med. Vi fyller på när Läseklubben börjar ”på riktigt” den 1 september. Hör gärna av dig om du undrar över någonting.

SKÖNLITTERATUR

–       Hiro Arikawa: En katts resedagbok

Katten Nana gläder sig åt resan genom Japan tillsammans med sin husse. De hälsar på gamla goda vänner men plötsligt förstår Nana varför alla är så intresserade av henne. När hon förstår sanningen försöker hon att göra slut på äventyret.

–       Lorraine Fouchet: Poste restante – ett brev till Locamaria

Den unga italienska kvinnan Chiara har efter 26 år fått reda på att hennes far inte alls är död utan bor på ön Groix i Bretagne. Hon beger sig dit för att söka upp honom men äventyret riskerar att misslyckas eftersom det finns två möjliga ”kandidater”.

–       Celeste Ng: Små eldar överallt

Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? Började det när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? Celeste Ng har skrivit en roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en intensiv moderskärlek.

–       Domenico Starnone: Väsen

Daniele Mallarico, en 75-årig illustratör, känner sig svag efter en operation och oroar sig för sitt rykte som konstnär. Hans dotter undrar om han kan komma till Neapel och passa sitt fyraåriga barnbarn Mario i några dagar. Egentligen har han ingen lust men tackar motvilligt ja. Barnbarnet är en brådmogen pojke som försöker dra till sig sin morfars uppmärksamhet.

–       Helena Truls: Ett kilo socker: Farmor glömmer aldrig priset på sitt liv

Att vara en Förintelseöverlevande kallar farmor inte för en välsignelse, utan ett straff. Att tvingas leva med skulden över att hon lever, inte de andra. Nu äntligen öppnar hon sig för sitt barnbarn Helena Truls och berättar.

–       Lars Mytting: Systerklockorna

Så länge folk kan minnas har Systerklockorna ringt över bygden med en kraftfull klang. Klockorna gjöts till minne av tvillingflickorna Halfrid och Gunhild vars bildvävnader sägs sia om framtiden. 1879 flyttar en ny präst in i prästgården där nittonåriga Astrid tjänar. Från Tyskland kommer samtidigt en främmande man med storslagna planer. Det kommer att bli oväntade möten.

 

SPÄNNINGSROMANER

–       Louise Penny: Det vackra mysteriet

Utanför Quebec, mitt i skogen, bor ett 20-tal munkar i lugn och frid. De odlar grönsaker, producerar choklad och sjunger. Munkarna har blivit berömda genom sina underbara röster. Dock hittas plötsligt körledaren mördad.

–       Malin Thunberg Schunke: Ett högre syfte

Svensken Amir Yasin hamnar mitt i ett terrorattentat på den franska rivieran. Han blir gripen, misstänkt för mord. Isolerad från sin familj i Stockholm kämpar Amir Yasin förtvivlat för upprättelse.

 

FAKTA/BIOGRAFI

–       Åsa Beckman: Väninnekören: om livet bland kvinnor och män

Åsa Beckman är en av samtidens mest uppskattade och lästa krönikörer. Med skarp och varm blick fångar hon allt det osynliga som pågår mellan män och kvinnor i vardagen där mycket av livet levs.

–       Caroline Cederquist: Jag andas, alltså finns jag

En gripande skildring av en flickas uppväxt i en oansvarig familj, där pappan väljer spriten medan mamman främst ser till sig själv och sina behov. Tonårstiden är kaosartad, hon följer i sin mammas fotspår och hamnar i destruktiva relationer. Utsatthet och maktlöshet leder henne tills hon som vuxen äntligen hittar en väg ut.