Tisdag, 10 september 2024, kl 18.30: Författarkväll med Jan Norming och Lennart Carlsson

Författaren Jan Norming och tecknaren Lennart Carlsson har gjort boken ”Generalens händer” för att minnas den politiska utvecklingen i Portugal. Nu presenterar de boken för oss.

Den 25 april 1974 föll den fascistiska diktaturen i Portugal när militären tog makten i en oblodig kupp; Nejlikerevolutionen. Efter några timmars osäkerhet bröt jublet lös. Ett hopp hade tänts. Folk stack blommor i soldaternas knapphål, gevärspipor och kanonrör.

Åren som följde präglades delvis av kaos och motsättningar mellan höger och vänster. Allt var möjligt, en handfull officerare, bland dem generalen, steg fram och blev namnen på allas läppar som skurkar eller hjältar.

Så småningom anordnades fria val och demokratin återinfördes. Kolonierna blev självständiga. Fattiga lantarbetare organiserade sig i kooperativ och ockuperade storgods som övergivits av sina ägare.

Kom gärna och lyssna. Men eftersom vi har ett begränsat utrymme så behöver vi be om din bindande anmälan på info@pocketmedmera.se eller i butiken. Inträde 50 kr.

Varmt välkommen!