Onsdag, 4 september 2024, kl. 18.30: Författarkväll med Görrel Espelund

Vi börjar höstsäsongen med en historisk roman, skriven av journalisten och tidigare Afrikakorrespondenten Görrel Espelund.

Romanen ”Kallelsen”, inspirerad av verkliga händelser, handlar om Märta Ömans liv. Den snart 90åriga lärarinnan lever ett stillsamt liv mellan bostaden och äldreboendets lunchmatsal. En dag i veckan köper hon blommor på torget, men hon avslöjar inte för den kenyanske blomsterhandlaren att hon talar hans modersmål. Åren i Afrika pratar hon bara med Stig och Gunnel om – och de är döda.
En dag övertalas Märta att öppna dörren till det förflutna. Beslutet sänder henne på en omskakande resa genom minnen som länge varit undanstoppade.

Berättelsen kretsar kring Märta, en av de svenska missionärerna som verkade i Afrika i brytningstiden mellan kolonialism och självständighet och som stannade kvar då inbördeskrig slet sönder de unga nationerna.

Eftersom vi har ett begränsat utrymme så behöver vi be om din bindande anmälan på info@pocketmedmera.se eller i butiken. 50 kr inträde.

Varmt välkommen!