Torsdag, 30 mars 2023, kl. 16: Litteraturläsning med Ingvild H. Rishöi

Ibland har man tur! Med kort varsel får vi annonsera besöket av Ingvild H. Rishøi som är en kritikerhyllad, väldigt populär norsk författare. I novellsamlingen ”Vinternoveller” berättas till exempel om en mamma som inte har råd med nya trosor till sin dotter. Eller om att vara på flykt med sina småsyskon genom ett isande vinterlandskap.

Författaren har beskrivits som omutlig i sin empati, hjärtskärande utan att vara sentimental, och utöver Bragepriset har hon även tilldelats Sultpriset och P. O. Enquists pris för ”Vinternoveller”. Den svenska utgåvan fick Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris 2019. 

På torsdag, 30 mars, kommer Ingvild H. Rishøi till oss för att läsa ur novellsamlingen samt för att signera den. Hon nämner säkert också sin andra bok på svenska, romanen ”Stargate”, som är en julberättelse  anpassad till vår tid.

Varmt välkommen! Inget inträde men vi tar gärna emot ett litet bidrag då Ingvild får ett arvode. Och OBS: tänk på tiden. Ingvild kommer på eftermiddag, ej på kvällen!