Tisdag, 29 november 2022, kl. 18.30: Författarkväll med Susanna Carolusson

Susanna Carolusson berättar i ”Mamma var psykopat, jag blev psykolog” sin egen livshistoria. Som barn fann hon olika strategier för att hantera mammans oförutsägbara våld, bl.a. att fly ut i naturen, till leken, förälskelserna och biblioteket. Mamman hade två vitt skilda sidor, hon var en charmerande kvinna utåt och en våldsam despot inom hemmets väggar. Pappan var alkoholist. Som onykter var han obehaglig, men i de nyktra perioderna var han intelligent, respektabel och en källa till dotterns självkänsla.

Författaren värnade länge myten om sin fantastiska mamma och levde i två separata inre tillstånd: Ett utåtriktat och lyckligt; ett dolt, oroligt och ensamt. Det dolda ”glömde” hon oftast men det försvann inte. Det levde kvar undermedvetet och aktiverades senare i livet. På tisdag kommer Susanna Carolusson och berättar om sin uppväxt och även hur den påverkat hennes arbetssätt som psykolog.

Hennes egen och förfädernas uppväxt i Göteborg skildras med historiska foton och utifrån gedigen research. Göteborgska läsare kommer att känna igen sig.

Mamma var psykopat, jag blev psykolog

Varmt välkommen till författarkvällen. Eftersom vi har ett begränsat antal platser behöver du anmäla dig på info@pocketmedmera.se eller i bokhandeln.