Vi säljer boken om Nationalteatern

Boken om Nationalteatern finns att köpa i vår bokhandel. Pris: 279 kr. Den 21 maj kommer en av författarna, Peter Wahlqvist, och berättar mer för oss.

Författarna skriver enligt följande om boken:

Många känner till Nationalteatern genom skivor och Nationalteaterns Rockorkester som farit runt i landet under nästan trettio år. På detta sätt har vår musik och våra texter nått nya generationer och nya grupper. Till exempel är låten ”Livet är en fest” en höjdare i alla samhällsgrupper. Denna bok berättar om musikens ursprung i föreställningar och om den tid när dessa kom till. Detta är en bok om Nationalteatern som teater i ett spännande sjuttiotal. Det är inte en bok om coverbandet Rockorkestern.
Detta är en Skröna.

Lars Jacob Jakobsson tillhör ursprungsmedlemmarna i Nationalteatern. Han jobbade med teatern fram till 1983, men återkom vid flera tillfällen som kostymör och scenograf. Jacob fortsatte inom teatern och har gjort väl över hundratalet föreställningar som scenograf, kostymör och ljussättare. Han är också ansvarig för byggandet av Västanå Teaters Berättarlada.

Peter Wahlqvist är en av grundarna av Nationalteatern 1969. Slutade 1982. Arbetade sedan tio år som regissör på bl.a. Dramaten, Stockholms Stadsteater, Malmö Stadsteater samt med egna projekt. Var 1990-92 chef för Borås Stadsteater och 1992-2002 för Stockholms Stadsteater, innan han 2003 blev svenskt kulturråd i USA till 2006. Han har på senare år arbetat med föreläsningar om ledarskap, översättningar från engelska, franska och tyska samt förstås skrivit en del andra skrönor.

This entry was posted in Aktuellt. Bookmark the permalink.

Comments are closed.