Torsdag, 18 oktober 2018, kl. 18.30: Författarkväll med Björn Larsson

Det var lite tyst om Björn Larsson de senaste åren. Men hans bästsäljare som t. ex. ”Den keltiska ringen” eller ”Drömmar vid havet” glömmer man inte.

Nu har Björn Larsson släppt en bok om identitet, en berättelse om i vilken mån man själv har rätt att välja. I romanen ”Brevet från Gertrud” har Martin Brenners mor gått bort. Visst är han ledsen men mor och son stod aldrig varandra riktigt nära. En slags sorgsenhet fanns mellan dem.

Efter begravningen kontaktas Martin av en advokat. Martin får veta att Maria inte var det tyska flyktingbarn han hittills trott, utan en överlevande från Auschwitz och judinna, vars riktiga namn var Gertrud. Advokaten läser upp ett brev från Gertrud där hon förklarar att hon har dolt sanningen, av rädsla för att historien skulle upprepa sig och för att Martin själv skulle ha friheten att välja vem han ville vara. Martin kan alltså, som en av få, välja om han vill bejaka sin judiskhet eller ej. Om han inte säger något till någon kommer han att förbli den han är? Vilken väg väljer Martin?

Lyssna gärna på Björn Larsson när han berättar om sin nya roman ”Brevet från Gertrud”. Varmt välkommen!

(Obs: Författarkvällen äger rum på Mötesplatsen för seniorer, Karl Gustavsgatan 65, bakom Landala Torg)