Onsdag, 9 november, kl 18.30: Författarkväll med Sara Mannheimer

sara-mannheimerSara Mannheimer är nominerad till SvDs Litteraturpris 2016 med sin roman ”Urskilja oss”. Bokens titel hänvisar redan till innehållet, omslagsbilden förtydligar. Den handlar om en stark kärlek, om en längtan dit och en längtan bort: en mor-dotter relation.

”Allt är egentligen till henne och bort från henne. Det rör sig inte om anklagelser. Det är ingen uppgörelse. Det är bara ett material som ett kaos, som måste igenom den trängsta av springor, som ska formaliseras, bli till någonting som liknar en gåva, som har en klang.
Och som en drift i mig, en bultande insikt, att jag inte vill vara ensam med det jag skriver nu – ett koncentrat som måste bli utspätt, sprida ut sig, vem som helst, alla andra mödrar, döttrar, tusen andra män och kvinnor i spinncirklar genom framtiden, in i främmande ögonpar, städer, landskap, allmän väg, ut ur denna grop av våld, vara mig själv, inför mor ”

Kritiker Måns Wadensjö (SvD) kallar hennes stil ”…ett slags sökande precision och en oerhörd känsla för hur ordens valörer ändras när de ställs intill varandra…” och läsaren sugs känslomässigt in i bokens famn.

På onsdagkväll, 9 november,  samtalar vi med Sara Mannheimer om hennes roman.

Varmt välkommen!

 

This entry was posted in Kalender. Bookmark the permalink.

Comments are closed.