Måndag, 9 oktober 2017, kl. 18.30: Författarkväll med Peter Kadhammar

Journalisten och författaren Peter Kadhammar skildrar i sin bok ”Vi som var så lyckliga: liv och död i en kommunistisk diktatur” folkrepubliken Albaniens skördande av offer mellan 1944 och 1991 och där ett absurt vardagsliv existerade sida vid sida. I ett slutet kvarter bestående av två parallella gator i centrala Tirana levde fram till kommunismens fall Albaniens ledare. Mitt i huvudstaden låg Kvarteret, där umgicks den politiska eliten och när någon av dem greps och avrättades var det inget man talade om – inte ens hemma vid köksbordet.

Peter Kadhammar har träffat människor som levde och arbetade i Kvarteret, från den kommunistiske diktatorn Enver Hoxhas änka till politbyråmedlemmar, deras familjer, livläkaren som skrev falska sjukintyg för att Hoxhas barn skulle kunna resa till Paris och städerskan som också putsade riskornen Hoxha skulle äta.

Resultatet blev ett dokument av en unik värld som fanns för inte alls länge sedan. Nu kommer Peter Kadhammar till vår bokhandel för att berätta om den dåvarande situationen i det slutna landet.

Varmt välkommen!

 

This entry was posted in Kalender. Bookmark the permalink.

Comments are closed.