Lördag, 29 september 2018, kl. 9.30/10: Författarfrukost med Maciej Zaremba och Svante Weyler

På lördag, 29 september, bjuder vi traditionsenligt på författarfrukost med Weylerforlaget. I år är författaren och journalisten Maciej Zaremba gäst i bokhandeln. Han samtalar med förläggaren Svante Weyler om sin senaste bok ”Huset med de två tornen” som handlar om Maciejs egen uppväxt.

Maciej växer upp i ett kommunistiskt Polen utan att träffa några kommunister. Hans värld är begränsad. Fadern, krigsveteran och sjukhuschef, är 30 år äldre än modern, båda är psykiater. Ingen talar om det förflutna. Ingen talar heller om framtiden. Man vet vilket år man får råd med teve och vad som kommer ur den, ty historien står lika stilla som priserna. ”Man måste ha levt med det för att förstå hur mycket frid det finns i hopplösheten.” Allting förändras våren 1968. Studenterna i Warszawa gör uppror, regimen svarar med batonger och hets mot judar. Den unge Maciej hittar på ett eget sätt att trotsa kommunismen. Och på hösten samma år kommer hans mor in i hans rum: ”Vi måste härifrån. Jag är judinna.” Lyssna gärna på Maciejs och Svantes givande samtal!

Önskar du frukost för 85 kr så är du välkommen redan kl. 9.30. Vänligen anmäl dig då hos oss senast fredag, 28 september. Samtalet börjar kl. 10.

Varmt välkommen!